Мани Пакиао отказа да отхвърли възможността за реванш с шампиона на Световната боксова асоциация (WBA) Йорденис Угас след загубата си от кубинеца миналия уикенд, която приближи филипинската звезда до прекратяване на професионалната кариера.

42-годишният Пакиао каза пред сайта на The Athletic, че може да обмисли евентуален нов мач с Угас през януари след поражението си с единодушно съдийско решение от 35-годишния боксьор в Лас Вегас миналата събота.

„Да, мога да се върна през януари. Ще видим какво ще стане. Знам, че мога да се изправя отново срещу него в реванш. Просто трябва да кажа на промоутъра Ал Хеймън. Това няма да е проблем“.

Угас каза след победата си през уикенда, че е отворен към това да даде реванш на осемкратния световен шампион в различните дивизии. Пакиао, който обмисля кандидатура за президент на Филипините, каза в събота, че може и да не се бие повече след осмата си загуба в забележителната 26-годишна професионална кариера на ринга.

Въпреки това, той заяви за The Athletic, че може да бъде изкушен от втори мач с Угас, признавайки, че все още е объркан от естеството на поражението си през уикенда.

„Ще помисля върху това, защото не мога да повярвам, че един от най-лесните опоненти, срещу когото съм се изправял, направи това. Той не трябваше да ме докосва. Когато се движех на дясно, нямах нищо".

"Знаете как се движа. Виждали сте го толкова много пъти. Угас имаше само един стил и аз трябваше с лекота да избягвам ударите му – виждали сте как съм се движил в предишни мои мачове. Не можех да се движа в този мач. Краката ми просто спряха“, каза още Пакиао.